Zeynep ERDEN

01.04.2013 3559

ZEYNEP ERDEN KİMDİR ?

Aslen  İnlili olan Zeynep ERDEN  İnli kasabasında  (1326) 1910 yılında dünyaya gelmiştir. Baba adı Arif KARAASLAN,ana adı Atike KARAASLAN’DIR.
1927 yılında Osman ERDEN ile evlenmiştir.Osman ERDEN Adana nüfusuna  kayıtlıdır.1941 yılında Ankara’ya göç edip oraya yerleşmişlerdir.Bu evlilikten altı(6) çocukları olmuştur.Üçü kız,üçü erkek.

Kızların adı:
1-Fatma       2-Emine       3-Atiye

Erkeklerin adı:
1-Mahmut    2-İlhan         3-Mustafa

Yıllar sonra ortanca kızı Emine TAŞKENT annesinin doğum yeri olan (İnli)Yıldıztepe Kasabası’na bir okul yaptırmak istemiş ve eski adı Yıldıztepe 70.Yıl İlköğretim olan okul  yıkılıp arsasına bugünkü Yıldıztepe Zeynep ERDEN İlköğretim okulu yapılmış ve annesinin adı verilmiştir. Okulumuz 2009-2010 eğitim öğretim yılında hizmete açılmıştır.

Zeynep ERDEN 10/09/1986 yılında Ankara´da vefat etmiştir.Kabiri Ankara’dadır. Annesi Zeynep ERDEN adına  doğduğu yere bir vefa borcu olarak  bir okul yaptıran Emine TAŞKENT Hanımefendiye okul Yönetimi ve Personeli olarak şükranlarımızı iletir,annesi Zeynep ERDEN’e Allah’tan Rahmet dileriz.